Mindfulness is een term die vaak 'onterecht', letterlijk met het 'vele denken' geassocieerd wordt. 

Mindfulness gaat niet om het hoofd of ' stoppen met denken'.

Mindfulness is niet leren ontspannen of rustig te ademen.

Mindfulness start bij het lichaam en de zintuigen, en het waarnemen van wat zich in het moment aandient. Ook als dat wat zich aandient onaangenaam is.

 

We hebben de neiging automatisch met voorkeur of afkeur te reageren op alles wat zich in ons leven aandient. 

De essentie van Mindfulness is om zonder oordeel met aandacht aanwezig te zijn bij dat wat zich in het moment aandient.

Door het ontwikkelen van mindfulness leren we aandacht te geven aan elke situatie, ook aan ervaringen en gedachten die we als negatief bestempelen. Waardoor we op een andere wijze om leren gaan met spanning en stress.

 

Dat gaat niet vanzelf.... het vergt de bereidheid tot dagelijkse beoefening (40 minuten per dag).

De MBSR-MBCT Training:

De training is systematisch opgezet en vindt plaats in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers.   

Of indien gewenst individueel (IMBCT).                                        

Tijdens de training wordt per sessie een gedeelte theorie behandeld en er wordt geoefend met geleide meditaties.     Na elke oefening wordt, dat wat tijdens het oefenen ervaren is, in de groep besproken. 

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wanneer mindfulness op dagelijkse basis beoefend wordt, dit een groot aantal ongemakken hanteerbaar maakt. Zoals: stress, angst of paniekgevoelens,               concentratieproblemen, onrust, overprikkeling,  

somberheid en burn-out. Mindfulness kan een grote steun bieden bij mantelzorgers in het dragen van de pijn, verdriet en onmacht die de zorg voor een dierbare met zich meebrengt

 

Mindfulness en zelfcompassie  zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Verdere verdieping in mindfulness kan door het acht weekse (zelf) compassie programma te volgen.

 

Waar mindfulness leert opmerkzaam en aandachtig te zijn voor alles wat zich aandient.                                     Leert zelf compassie hetgeen zich aandient met vriendelijkheid en mildheid te dragen.

 

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoed de mindfulness training geheel of gedeeltelijk bij burn-out.

 

Let op, in Nederland worden diverse trainingen en cursussen aangeboden door niet categorie 1 vmbn gecertificeerde mindfulness trainers.

  

 

De trainer is onderdeel van het Landelijk netwerk SEE TRUE Mindfulness trainingen                                               www.mindfulness-trainingen.nl    www.verenigingvoormindfulness.nl   www.vmbn.nl

 VVM en VMBN GECERTIFICEERD CAT. 1 MBSR-MBCT TRAINER    

 IAM  GECERTIFICEERD COMPASSIE TRAINER  www.heartfulness.net

  KvK nr: 67825338  btw : NL001277927B20

Als trainer ben ik verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van de Privacy Policy vragen heeft dan kunt u hierover contact op nemen met de trainer via contact en aanmelding.

 

Disclaimer: Als u deelneemt aan een mindfulness, compassie training of ACT geeft u aan dat u zich ervan bewust bent dat de interventie zoals deze gegeven wordt door 'Mindful bewust Zijn" , gericht is op een meer aandachtig leven en het anders omgaan met stress gerelateerde klachten. Het betreft hier nadrukkelijk een training en geen vervanging van therapeutische behandeling. Mocht u onder behandeling zijn van een therapeut dan is schriftelijke toestemming van deze behandelaar voorwaarde voor deelname.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now